Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

NO (år 1-3), Biologi

·

Årskurs:

6

Livets utveckling, Ht-2022, Åk 6

Gäddgårdsskolan F-6, Arboga · Senast uppdaterad: 24 augusti 2022

Detta arbetsområde innebär att du kommer få förståelse för livets utveckling för växter, djur och människan.

Innehåll

I det här området kommer vi att gå tillbaka i tiden till ca 3,5 miljarder år sedan. Vi kommer sedan att gå steg för steg framåt i tiden och se hur livet på jorden har utvecklats. Vi kommer även att bekanta oss med Charles Darwin och Carl von Linné. 

Arbetssätt

Vi kommer att ha gemensamma genomgångar och titta på filmer och ha diskussioner.

Du kommer att få arbeta med ett häfte med frågor och sedan få ett prov efter avslutat arbetsområde där du bland annat ska beskriva livets utveckling med hjälp av ett antal begrepp.

Bedömning

Jag kommer att bedöma dina kunskaper på hur aktiv du är på lektionerna och hur mycket du deltar i diskussioner. Samt de skriftliga förhören.


Läroplanskopplingar

kunskaper om biologins begrepp och förklaringsmodeller för att beskriva och förklara samband i naturen och människokroppen,

Vad liv är och hur livets utveckling kan förklaras med evolutionsteorin. Biologisk mångfald och organismers anpassningar till miljön.

Hur djur, växter och svampar kan identifieras och grupperas på ett systematiskt sätt, samt namn på några vanligt förekommande arter.

Eleven visar grundläggande kunskaper om biologins begrepp och förklaringsmodeller. Med viss användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla biologiska samband i naturen och människokroppen.

Eleven visar goda kunskaper om biologins begrepp och förklaringsmodeller. Med relativt god användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla biologiska samband i naturen och människokroppen.

Eleven visar mycket goda kunskaper om biologins begrepp och förklaringsmodeller. Med god användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla biologiska samband i naturen och människokroppen.

Matriser i planeringen
Biologi - livets utveckling
Uppgifter
Inlämningsuppgift Biologi

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback