Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Moderna språk - språkval

·

Årskurs:

8

Der Sprung 3 Kap 1 och 2

Lillhagsskolan, Gävle · Senast uppdaterad: 17 september 2023

Sommerferien und ein Wochenende in München

Från sommarlovet - och berätta om en tysk stad

 

Vi ska läsa om olika aktiviteter som man kan göra på sommaren - och vad olika människor har gjort. Du ska kunna berätta och skriva en text om aktiviteter under sommaren och vad du gjorde. Använd dig då av det materialet som vi arbetar med i kapitel och som du får under lektionerna. Utvidga ditt ordförråd (glosor) men även fraser och meningar på till ex s. 13 i textboken! Vi lär oss tidsformen Perfekt.

Vi lär oss om München, lite om kultur och stad: 

Alla elever gör en powerpoint om München och väljer ut en turistattraktion som presenteras lite mer utförligt.

Du lär dig det du behöver kunna, om du blir av med  något och hur du anmäler att du blivit bestulen och hur man beskriver de saker man har blivit av med..

Arbetssätt

Vi arbetar med  läsförståelsen och hörförståelsen, genomgång av grammatik samt tillhörande övningar, övningar kring ordförråd samt glosträning via glosor.eu, produktion av egna texter och muntliga övningar


Läroplanskopplingar

I muntliga framställningar av olika slag formulerar sig eleven enkelt och begripligt med fraser och meningar. I skriftliga framställningar av olika slag formulerar sig eleven enkelt och begripligt med fraser och meningar. 

I interaktion uttrycker sig eleven enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Dessutom använder eleven strategier som i någon mån underlättar och förbättrar interaktionen.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
München

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback