Skolbanken Logo
Skolbanken

Grovplanering hösten 2022

Rådmansparkens förskola, Östersund · Senast uppdaterad: 6 september 2022

I grovplaneringen skriver vi vad vi planerar att arbeta med under hösten.

Viktigt att vi lägger mycket energi på rutiner, ramar och struktur för att skapa trygghet för enskilda barn och för hela gruppen.

 

Vi kommer att lägga fokus på;

* Leken. Vi ska vara bra vuxenförebilder i leken, vi ska sitta med barnen i leken. Vi ska lyssna på vad de vill leka. Målet är att få till en bra fungerande och trygg barngrupp där den utvecklande leken är i centrum.

* Språket; Det ska vara roligt att ha samling! Vi ska sjunga, ramsa, rimma, ha rytmik. Vi läser – både böcker och flanosagor. Vi sitter och pratar och diskuterar med varandra.

Att läsa och få upp ett läsintresse är viktigt! Vi lånar böcker efter barnens intresse, vi peppar föräldrar att låna från kapprumsbiblioteket. Vi gör egna sagor mm.

Vi kommer att använda oss av bildstöd som hjälp; både i syftet att ge överblick över dagens rutiner och som kommunikationsmedel för vissa barn.

*Skapande; Vi ska erbjuda olika material och tekniker. Att finna lust i och våga skapa av olika material och tekniker utifrån sin fantasi utan att vi vuxna ska berätta vad dom ska skapa.

Vi planerar att ha en höstvernissage där föräldrar kan komma och beskåda vad vi skapat, socialisera med varandra mm.

Vi önskar att barnen ett par gånger per läsår gör sitt eget självporträtt.

Vi önskar ha en god föräldrakontakt med alla föräldrar

 

GRUPPER Vi planerar att ha grupp på torsdag förmiddag. Varannan vecka ”storbarn”och varannan vecka ”småbarn”. Vi kommer att vara både inne och ute.

 

Dagens rutiner vi ska tänka särskilt på; Vi ska peppa dom att klara sig själva, ex dom ska klara att klä på och av sig själva. Dom ska även träna sig att fråga varandra om hjälp istället för att alltid fråga en vuxen, det gäller i alla möjliga situationer.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback