Skolbanken Logo
Skolbanken

Geografi Norden

Ulleviskolan - anpassad grundskola, Linköping · Senast uppdaterad: 15 september 2022

Detta är del två i Geografin, förra året arbetade vi med Sverige och nu går vi vidare till Norden. Vi kommer titta på Geografens testamente - Norden och arbeta med uppgifter kring avsnitten.

Under denna del av arbetsområdet kommer vi att kolla på Geografens testamente - Norden och med hjälp av arbetsmaterial kopplat till de olika avsnitten kommer vi att arbeta med de Nordiska länderna, några sevärdigheter och huvudstäderna.

Vi kommer arbeta med att titta på avsnitten, arbeta med arbetsblad samt digitala arbetsuppgifter.

Du visar vad du kan genom att vara engagerad i arbetet och avslutande repeterande uppgifter med landskapspussel och elevspel.


Läroplanskopplingar

förmåga att jämföra och reflektera över människors livsfrågor samt förhållanden i samhället under olika tider och på olika platser, och

Namn och läge på geografiska objekt i Sverige, Europa och världen. Ett urval av hav, sjöar, floder, berg, öknar, regioner, länder och städer.

Eleven bidrar i kommunikation om vardagliga livsfrågor och bidrar till jämförelser av förhållanden i samhället under olika tider och på olika platser.

Eleven medverkar i att använda metoder och verktyg från det samhällsorienterande området.

Eleven kommunicerar på ett enkelt sätt om vardagliga livsfrågor och gör enkla jämförelser av förhållanden i samhället under olika tider och på olika platser.

Eleven använder metoder och verktyg från det samhällsorienterande området på ett delvis fungerande sätt.

Eleven kommunicerar på ett utvecklat sätt om vardagliga livsfrågor och gör utvecklade jämförelser av förhållanden i samhället under olika tider och på olika platser.

Eleven använder metoder och verktyg från det samhällsorienterande området på ett fungerande sätt.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback