Skolbanken Logo
Skolbanken

Kroppen

Stenhammarskolans grundsärskola 7-9, Flen · Senast uppdaterad: 6 december 2022

Vi kommer titta på hur kroppen ser ut på insidan och hur den fungerar. Såsom hjärta, lungor, hjärna och matspjälkning. Vi kommer också att titta på våra klassiska sinnen smak, lukt, känsel, syn och hörsel. Vi kommer även lära oss om skelettets viktigaste delar.

Vad vi ska lära oss:

Vi ska lära oss hur kroppen ser ut och hur den fungerar. Vi kommer titta närmare på hjärta, lungor, matspjälkning, muskler och vårt skelett, hur hänger allt ihop.
Vi kommer också titta lite på våra sinnen och hur dom fungerar.

Hur vi ska arbeta:

Vi ska lära oss detta genom att läsa om och prata om de olika delarna. Vi kommer att arbeta både enskilt och tillsammans i grupp. Dessutom ska vi se filmer som handlar om kroppen.

Hur du får visa vad du kan:

Genom att prata  och skriva ner vad du lärt dig på lektionerna. Du ska också läsa texter som handlar om kroppen och kunna svara på frågor. 
Vi kommer avsluta med ett litet test för att se vad ni kommer ihåg.


Läroplanskopplingar

Några av människans organ och organsystem och deras utseende, placering och funktion.

Hur den psykiska och fysiska hälsan påverkas av kost, sömn, hygien, motion, stress och beroendeframkallande medel. Hur hälsoproblem kan begränsas.

Eleven medverkar i att beskriva samband i naturen, i samhället och i människokroppen med hjälp av naturvetenskapliga begrepp och förklaringsmodeller.

Eleven söker och använder information med naturvetenskaplig anknytning för att bidra i kommunikation om frågor som rör miljö och hälsa.

Eleven beskriver på ett enkelt sätt samband i naturen, i samhället och i människokroppen med hjälp av naturvetenskapliga begrepp och förklaringsmodeller.

Eleven söker och använder information med naturvetenskaplig anknytning för att på ett enkelt sätt kommunicera om frågor som rör miljö och hälsa.

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt samband i naturen, i samhället och i människokroppen med hjälp av naturvetenskapliga begrepp och förklaringsmodeller.

Eleven söker och använder information med naturvetenskaplig anknytning för att på ett utvecklat sätt kommunicera om frågor som rör miljö och hälsa.

Matriser i planeringen
Betygskriterier i ämnet NO i slutet av åk 9, Lgrsär 22
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback