Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fy - No Kraft och rörelse åk 2

Skapad 2013-03-20 13:46 i Fyllingeskolan Halmstad
Grundskola 2 NO (år 1-3)
  • Tyngdkraft och friktion
  • Balans, tyngdpunkt och jämvikt
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Genomföra en undersökning
Eleven kan genomföra en undersökning om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt från början till slut, men kräver kontinuerligt stöd av lärare eller av detaljerade instruktioner.
Eleven kan genomföra en undersökning om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt från början till slut, men kräver visst stöd av lärare, instruktioner eller kamrater.
Eleven kan enskilt, eller som aktiv del i en grupp, genomföra en undersökning om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt från början till slut.
Tolka resultat och dra slutsatser
Eleven kan dra slutsatser om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt, men använder endast en begränsad del av sina resultat.
Eleven utnyttjar alla sina resultat för att dra slutsatser om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt.
Dokumentera och diskutera
Eleven kan med visst stöd av lärare dokumentera undersökningar om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt, med hjälp av olika uttrycksformer, som vardagligt språk och teckningar m.m.
Eleven kan dokumentera undersökningar om tyngdkraft och friktion och om balans, tyngdpunkt och jämnvikt, med hjälp av olika uttrycksformer, som vardagligt språk och teckningar m.m.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: