Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik - "Bråk, procent och potenser" åk 8

Skapad 2014-12-02 11:53 i 0 Alneskolan Örnsköldsvik
Kunskapskraven i slutet av åk 9 på enklare svenska. I originalet är vissa av bedömningskraven indelade i fler rutor. Källa: InfoMentor, Heja nr 1 2012/2013, Katrineholm: Sörmlands Grafiska AB
Grundskola 8 Matematik

Rubrik 1

Nivå 1
Förnivå
Nivå 2
E
Nivå 3
C
Ny nivå
A
Problemlösning
Du kan på ett ganska bra sätt lösa olika matteproblem som handlar om saker du känner till. Du väljer och använder metoder som passar ganska bra till för att lösa problemet. Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur man kan välja att lösa matte-problem och om resultaten är rimliga.
Du kan på ett bra sätt lösa olika matteproblem som handlar om saker du känner till. Du väljer och använder metoder som passar bra till för att lösa problemet. Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur man kan välja att lösa matte-problem och om resultaten är rimliga.
Du kan på ett mycket bra sätt lösa olika matteproblem som handlar om saker du känner till. Du väljer och använder metoder som passar mycket bra till för att lösa problemet. Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur man kan välja att lösa matte-problem och om resultaten är rimliga.
Begrepp
Du har baskunskaper om matematiska begrepp och använder dem på ett ganska bra sätt i situationer som du känner till väl. Du kan berätta om matematiska begrepp med hjälp av symboler, bilder och andra matematiska uttryck på ett ganska bra sätt. Du kan byta mellan olika sätt att beskriva matematiska begrepp. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur begreppen hör ihop.
Du har goda kunskaper om matematiska begrepp och använder dem på ett bra sätt i situationer som du känner till. Du kan berätta om matematiska begrepp med hjälp av symboler, bilder och andra matematiska uttryck på ett bra sätt. Du kan byta mellan olika sätt att beskriva matematiska begrepp. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur begreppen hör ihop.
Du har mycket goda kunskaper om matematiska begrepp och använder dem på ett mycket bra sätt i nya situationer. Du kan berätta om matematiska begrepp med hjälp av symboler, bilder och andra matematiska uttryck på ett mycket bra sätt. Du kan byta mellan olika sätt att beskriva matematiska begrepp. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur begreppen hör ihop.
Metod
Du kan göra uträkningar i aritmetik, bråk, procent och potenser på ett ganska bra sätt. Du väljer och använder metoder som passar ganska bra för att göra uträkningarna.
Du kan göra uträkningar i aritmetik, bråk, procent och potenser på ett bra sätt. Du väljer och använder metoder som passar bra för att göra uträkningarna.
Du kan göra uträkningar i aritmetik,bråk, procent och potenser på ett mycket bra sätt. Du väljer och använder metoder som passar mycket bra för att göra uträkningarna.
Kommunikation
Du kan förklara och prata på ett ganska bra sätt om hur man kan göra uträkningar. Du använder symboler och andra matematiska uttryck som passar ganska bra ihop med situationen och målet.
Du kan förklara och prata på ett bra sätt om hur man kan göra uträkningar. Du använder symboler och andra matematiska uttryck som passar bra ihop med situationen och målet.
Du kan förklara och prata på ett mycket bra sätt om hur man kan göra uträkningar. Du använder symboler och andra matematiska uttryck som passar mycket bra ihop med situationen och målet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: