Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav i Religionskunskap (på enklare svenska)

Skapad 2015-01-22 21:38 i Norgårdenskolan 7-9 Färgelanda
Kunskapskraven utgår från Skola 2011.
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap

Dessa förmågor har du visat fram till och med den här terminen.

F-nivå
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Världsreligionerna
Du har ännu inte baskunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du beskriver ännu inte viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.
Du har baskunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du beskriver viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar har betydelse för religionerna.
Du har goda kunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du förklarar på ett utvecklat sätt hur viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar har betydelse för religionerna.
Du har mycket goda kunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du förklarar på ett välutvecklat sätt hur viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar har betydelse för religionerna.
Likheter och skillnader i olika sätt att tro
Du kan ännu inte diskutera på ett enkelt sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Religion och Samhället
Du kan ännu inte diskutera på ett enkelt sätt hur religion och samhällen påverkar varandra. Du beskriver ännu inte hur de hänger ihop med varandra på ett enkelt sätt.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur religion och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett enkelt sätt.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur religion och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett utvecklat sätt.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur religion och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett välutvecklat sätt.
Religion och människan
Du kan ännu inte diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Etiska frågor
Du kan ännu inte diskutera på ett enkelt sätt om vad som är rätt och fel. Du använder ännu inte etiska begrepp och modeller på ett ganska bra sätt.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett ganska bra sätt.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett bra sätt.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt om vad som är rätt och fel. Du använder etiska begrepp och modeller på ett mycket bra sätt.
Källor
Du kan ännu inte använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar ännu inte på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda olika källor på ett bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett utvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda olika källor på ett mycket bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: