👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Forna civilisationer och antiken

Skapad 2015-08-03 13:20 i Getingeskolan Halmstad
Även om detta var samhällen som fanns för väldigt länge sedan kan vi ha nytta och glädje av att veta saker om dem eftersom mycket som gjordes då fortfarande påverkar oss nu. T.ex. matematik, språk, olika sätt att bygga på, statsskick, stormakter och religion.
Grundskola 7 – 9 SO (år 1-3) Historia

Hur och på vad bedömningen kommer att grundas

Enkel
Välutvecklad
Mycket välutvecklad
Begreppsförmåga
I beskrivningarna kan eleven använda begrepp och modeller på ett i huvudsak fungerande sätt. ____________________ Konkret: Du kan med hjälp använda de begrepp vi lärt oss på rätt sätt.
I beskrivningarna kan eleven använda begrepp och modeller på ett relativt väl fungerande sätt. ____________________ Konkret: Du kan använda de begrepp vi lärt oss och gör det oftast på rätt sätt
I beskrivningarna kan eleven använda begrepp och modeller på ett väl fungerande sätt. ____________________ Konkret: Du kan använda de begrepp vi lärt oss på rätt sätt.
Forna revolutionen
Du har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. ____________________ Konkret: Du har grundläggande kunskaper om forntiden och antiken, hur det såg ut, hur det förändrades genom tid.
Du har goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. ____________________ Konkret: Du har goda kunskaper om forntiden, hur det såg ut hur det förändrades genom tid.
Du har mycket goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. ____________________ Konkret: Du har mycket goda kunskaper om forntiden, hur det såg ut hur det förändrades genom tid.
Analysförmåga
Forntida revolutionen
Du visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar. ___________________ Konkret: Du kan beskriva vilka orsaker och konsekvenserna var för förändringen från jägare till bonde samt antikens påverkan nu och då.
Du visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar. ___________________ Konkret: Du kan beskriva utvecklat vilka orsaker och konsekvenserna var för förändringen från jägare till bonde samt antikens påverkan nu och då.
Du visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar. ____________________ Konkret: Du kan beskriva välutvecklat vilka orsaker och konsekvenserna var för förändringen från jägare till bonde samt antikens påverkan nu och då.