Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Instrumentalspel enskilt och i grupp

Skapad 2011-01-19 15:34 i Västerskolan 8-9 Uddevalla
Målet är att kunna musicera tillsammans med andra. Syftet med uppgiften är att lära sig grunderna på bas, gitarr, trummor och piano så att man sen tillsammans med andra, kan spela i grupp.
Grundskola 9 Musik

Målet är att kunna musicera tillsammans med andra.
Syftet med uppgiften är att lära sig grunderna på bas, gitarr, trummor och piano så att man sen tillsammans med andra, kan spela i grupp.

E
C
A
Spela BAS
Bedömningen avser: teknik, tajming, helhet och eget skapande
Du har till viss del en fungerande teknik, tajming(puls). Du kan till viss del samspela med andra och uppmärksammar då, i någon mån, vad som sker i ert musicerande.
Du har en relativt god fungerande teknik, tajming(puls+ två rytmer). Du kan relativt väl samspela med andra och kan då i relativt hög grad uppmärksamma, vad som sker i ert musicerande.
Du har en god fungerande teknik, tajming(puls + tre rytmer). Du kan samspela väl med andra och kan då i hög grad uppmärksamma vad som sker i ert musicerande.
Spela GITARR/ PIANO
Bedömningen avser ackordspel: tajming, teknik/flyt, helhet och eget skapande.
Du spelar ackord med visst flyt med en till viss del en fungerande teknik, tajming(puls). Du kan till viss del samspela med andra och uppmärksammar då, i någon mån, vad som sker i ert musicerande.
Du spelar ackord med relativt gott flyt med en relativt väl fungerande teknik, tajming(puls). Du kan relativt väl samspela med andra och uppmärksammar då, i relativt hög grad , vad som sker i ert musicerande.
Du spelar ackord med gott flyt med en väl fungerande teknik, tajming(puls+ någon annan rytm). Du kan väl samspela med andra och uppmärksammar då, i hög grad vad som sker i ert musicerande.
Spela TRUMMOR
Bedömningen avser trumspel med teknik, tajming, rytmer, och helhet.
Du spelar med en till viss del fungerande teknik, tajming. (Båda händerna) Du kan till viss del samspela med andra och uppmärksammar då, i någon mån, vad som sker i ert musicerande.
Du spelar med en relativt god fungerande teknik, tajming. (Båda händerna och basfot.) Du kan relativt väl samspela med andra och uppmärksammar då, i relativt hög grad, vad som sker i ert musicerande.
Du spelar med en väl fungerande teknik, tajming. (Både händerna och fötterna) Du kan väl samspela med andra och uppmärksammar då, i hög grad, vad som sker i ert musicerande.

E
C
A
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: