Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Arbetsområde Rymden i F-1 vt-16

Skapad 2016-01-15 12:08 i Pysslingen Skolor Lögarebergets Montessoriskola Pysslingen
Grundskola F – 1 Matematik NO (år 1-3) SO (år 1-3) Svenska
Grund
Utmaning 1
Utmaning 2
Att utöka kunskaperna om Universums uppkomst
Jag känner till begreppet Big Bang. Detta visar jag genom aktivt deltagande vid gemensamma genomgångar.
Jag känner till begreppet Big Bang och kan återberätta. Detta visar jag genom aktivt deltagande vid gemensamma genomgångar.
Att utöka kunskaperna om vårt solsystem
Jag kan namnen på planeterna i vårt solsystem. Detta visar jag genom aktivt deltagade vid gemensamma genomgångar.
Jag kan namnen samt ordningen på planeterna i vårt solsystem. Detta visar jag genom att aktivt delta i gemensamma genomgångar samt återberätta med tal, skrift och bild.
Jag kan namnen, ordningen på samt fakta om planeterna i vårt solsystem. Detta visar jag genom att aktivt delta i gemensamma genomgångar samt självständigt söker fakta i olika källor och och skriver en egen faktatext.
Att utöka kunskaperna om året.
Jag kan namnen på våra årstider och månader och vet vilken månad och årstid jag fyller år i. Detta visar jag genom aktivt deltagande vid gemensamma genomgångar.
Jag kan namnen och ordningen på våra årstider och månader. Detta visar jag genom aktivt deltagande vid gemensamma genomgångar.
Jag kan namnen, ordningen på samt kan förklara varför vi har årstidsväxlingar. Detta visar jag genom aktivt deltagande vid gemensamma genomgångar där jag muntligt berättar.
Att utöka kunskaperna om vår planet, Jorden (Tellus)
Jag känner till hur vår planet Jorden (Tellus) är uppbyggd och kan namnen på dess delar. Det visar jag genom att jag muntligt kan återberätta och kan lägga arbetet Jordens delar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: