Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dans VT18

Skapad 2016-01-20 20:39 i Elinebergsskolan Helsingborg
Under vårterminen har eleverna fått jobba med mer traditionella danser i form av bugg, vals, foxtrott samt rörelse till musik i form av Just dance.
Grundskola 9 Idrott och hälsa

Under vårterminen har eleverna fått jobba med mer traditionella danser i form av bugg, vals, foxtrott samt rörelse till musik i form av Just dance.

F
E
C
A
Dans - takt
Dans och rörelseträning med de olika dansstegen. Här bedöms hur väl man lyckas hålla takten till musiken.
  • Idh  E 9
  • Idh  C 9
  • Idh  A 9
Har inte försökt delta under lektionerna.
I danser och rörelser- träningsprogram till musik anpassar du dina rörelser till "viss del" till takt, rytm och sammanhang. Här lyckas man komma i takt till och från under dansen, ibland med hjälp av vänner.
I danser och rörelser- träningsprogram till musik anpassar du dina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang. Här är man ofta i takt men tappar bort sig ibland. Man kommer lätt in i takten utan att tveka.
.I danser och rörelser- träningsprogram till musik anpassar du dina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang. Här är man i takt och man är så pass trygg att man kan hjälpa andra att komma in i rätt takt.
Dans - rörelse
Anpassning av rörelser i förhållande till aktivitet och sammahang. Här ser vi på rörelsemönster i de egenskapade danserna.
  • Idh  7-9
  • Idh  7-9
  • Idh  E 9
  • Idh  C 9
  • Idh  A 9
Eleven har ej deltagit eller försökt genomföra de olika dansmomenten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och "anpassar sina rörelser till viss del" till aktiviteten och sammanhanget Rörelserna är grundläggande och enkla.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och "anpassar sina rörelser relativt väl" till aktiviteten och sammanhanget. Rörelserna innehåller fler avancerade rörelser, till exempel olika turer eller snurrar. Rörelserna har ett visst flyt men det finns vissa tveksamheter som uppstår.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och "anpassar sina rörelser väl" till aktiviteten och sammanhanget. Rörelserna är avancerade med fler snurrar och turer. Rörelserna är bestämda och följsamma.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: