Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Europa

Skapad 2016-02-04 22:14 i Furulunds skola Partille
Grundskola 4 – 5 Svenska Biologi Geografi

Kontinenten

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Jordklotet och dess kontinenter
Jag känner till att Europa är en kontinent och jag kan på ett enkelt sätt förklara hur jordklotets olika kontinenter bildats.
Jag vet att Europa är en kontinent och jag kan namnge några fler utav jordens kontinenter. Jag kan även berätta om hur dessa olika kontinenter har bildats.

Namngeografi

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Namn och läge på Europas länder samt vetskap om några hav och höga berg.
Jag känner till många utav länderna och huvudstäderna i Europa.
Jag kan och vet vad de flesta utav Europas länder och huvudstäder heter. Jag kan även något högt berg och något omkring liggande hav.
Jag kan de flesta utav länderna och huvudstäderna i Europa: Jag kan nämna något högt berg någon stor sjö och jag kan även namnge några av de omkring liggande haven omkring detta område.

Växter och djur

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Namn och fakta om växter och djur som är typiska för olika länder i Europa
Jag kan berätta lite fakta om något djur/växt som är "typiskt" för "mitt" land. Jag kan även skriva en korrekt faktatext där jag berättar om detta.
Jag kan berätta fakta om ett djur och en växt som är "typisk" för mitt land. Jag kan även göra en korrekt faktatext där jag berättar om djuret och växten. Jag kan också berätta lite om några andra djur och växter i Europa och jag vet varifrån dessa kommer .

Natur och Klimat

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Olika klimatförhållanden i olika delar av Europa och vetskap om vad det är som påverkar klimatet
Jag känner till vilket/vilka olika klimat "mitt" land har och jag kan berätta om vad det är som påverkar landets klimat.
Jag är medveten om att klimatet i mitt land påverkas av landet läge och jag kan berätta och dra jämförelser mellan mitt lands klimat med några andra länders klimat (länder inom Europa).
Jag vet och kan berätta om mitt lands klimat och jag kan även förklara och dra jämförelser mellan klimatet i Europa med klimatet i Norden.

EU

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Vad EU betyder och vilka beslut de fattar
Jag känner till vad EU är för något och jag känner till varför det finns.
Jag känner till vad EU är för något och jag vet varför EU finns. Jag vet även lite om vilka beslut som fattas där.
Jag känner till varför EU finns. Jag känner till hur besluten fattas och jag har lite kunskap om vilka länder som får ingå i EU

Informationssökning och presentation

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Söka information, samla fakta om ett land och göra en muntlig och skriftlig presentation
Jag kan söka, välja ut och sammanställa fakta om "mitt" land. Jag kan göra en muntlig presentation och jag vet hur man gör en skriftlig presentation.
Jag är aktiv när jag söker, väljer och sammanställer information. Jag kan göra en muntlig presentation med inlevelse och jag vet hur man gör en skriftlig presentation
Jag är aktiv och drivande i gruppen när jag söker och medvetet väljer och sammanställer information. Jag är framträdande i den muntliga redovisningen och jag är säker på hur man gör en skriftlig presentation.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: