Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bedömning för Möss och människor, argumenterande tal och läsförståelse.

Skapad 2016-02-24 13:20 i Victoriaskolan Grundskolor
I denna matris visar jag bedömningen för följande uppgifter: - Ditt resonemang om Möss och människor - Ditt argumenterande tal - Läsförståelsetest
Grundskola 8
Arbetat med men inte tillräckliga kunskaper
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Tolka & resonera om budskap (i Möss och människor)
Du kan, utifrån egna erfarenheter och tankar, resonera lite enkelt om det du läst. Dina resonemang är delvis förklarade med något exempel.
Du kan, utifrån egna erfarenheter och tankar, resonera relativt väl om det du läst. Dina resonemang är förklarade med exempel.
Du kan, utifrån egna erfarenheter och tankar, resonera väl om det du läst. Dina resonemang är förklarade och fördjupade med tydliga exempel.
Argumenterande tal
Du kan förbereda och genomföra ett argumenterande tal med enkla argument och slutsatser. Du försöker litegrann att anpassa ditt språk till publik och situation. Du försöker visa engagemang och återberättar ganska begripligt.
Du kan förbereda och genomföra ett argumenterande tal med relativt utvecklade argument och delvis egna slutsatser. Du anpassar ditt språk till publik och situation. Du visar engagemang och talar ganska fritt.
Du kan förbereda och genomföra ett argumenterande tal med relativt välutvecklade argument och drar egna slutsatser som är välmotiverade. Du anpassar ditt språk mycket väl till publik och situation. Du är både engagerad och intresseväckande och talar nästan helt fritt.
Läsförståelsetest
Du visar grundläggande läsförståelse.
Du visar god läsförståelse
Du visar mycket god läsförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: