Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Naturresurser – fördjupning kring ett land och dess naturtillgångar

Skapad 2016-03-11 11:40 i Olandsskolan Östhammar
Grundskola 8 Geografi

Här är en matris där ditt arbete om ett land och landets naturtillgångar bedöms.
Den består av fyra delar; 1 & 2. fakta som du skrivit om med hjälp av rätt begrepp samt kartor och tabeller 3. analysen 4. lösningar/utveckling för ditt land

Insats krävs
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Undersöka omvärlden
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett väl fungerande sätt.
Geografiska begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Samspel människa, samhälle och natur
Eleven har grundläggande kunskaper om samspelet mellan samhälle och natur, och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av detta.
Eleven har goda kunskaper om samspelet mellan samhälle och natur, och visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker och konsekvenser till detta.
Eleven har mycket goda kunskaper om samspelet mellan samhälle och natur, och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker och konsekvenser till detta.
Förslag på lösningar
Eleven kan resonera om olika ekonomiska hållbarhetsfrågor och redogör då för enkla och till viss del underbyggda förslag på lösningar där konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekonomiska hållbarhetsfrågor och redogör då för utvecklade och relativt underbyggda förslag på lösningar där konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekonomiska hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: