Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

BÅ Eng 9 The Boy in the Striped Pyjamas

Skapad 2016-03-16 17:26 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Ett projekt med boken och filmen The boy in the striped pyjamas. Receptiv och skriftlig förmåga.
Grundskola 9 Engelska

Genom att skriftligen jämföra boken med filmen utvecklar du din skriftliga förmåga. Din receptiva förmåga utvecklar du genom att läsa boken samt att titta på den engelsktalande filmen.

Receptiv förmåga

Läsa och lyssna
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Läsförståelse
 • En  7-9
 • En  7-9
Du förstår boken i sin helhet och uppfattar tydliga detaljer. Du visar din förståelse genom att översiktligt berätta om handling och tydliga detaljer.
Du förstår boken i sin helhet och uppfattar viktiga detaljer. Du visar din förståelse genom att med flera detaljer diskutera och kommentera handlingen.
Du förstår boken i sin helhet och uppfattar såväl små som stora detaljer. Du visar din förståelse genom att med ett gott resultat och med väl valda detaljer diskutera, kommentera och analysera handlingen.
Hörförståelse
 • En  7-9
 • En  7-9
 • En  7-9
Du förstår filmen i sin helhet och uppfattar tydliga detaljer. Du visar din förståelse genom att översiktligt berätta om handling och tydliga detaljer.
Du förstår filmen i sin helhet och uppfattar viktiga detaljer. Du visar din förståelse genom att med flera detaljer diskutera och kommentera handlingen
Du förstår filmen i sin helhet och uppfattar såväl små som stora detaljer. Du visar din förståelse genom att med ett gott resultat och med väl valda detaljer diskutera, kommentera och analysera handlingen.

Produktion

Skriftlig förmåga
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Kommunikativ förmåga
 • En  7-9
 • En  7-9
Du diskuterar boken och filmen kortfattat. Du visar att du har förstått helheten men kommenterar innehåll och detaljer fåordigt.
Du diskuterar boken och filmen tydligt. Du visar att du har förstått helheten och diskuterar och kommenterar innehåll och enstaka detaljer.
Du diskuterar boken och filmen med stor tydlighet. Du visar med säkerhet att du har förstått helheten och diskuterar, kommenterar och till viss del analyserar såväl innehåll som detaljer.
Språksäkerhet
 • En  7-9
 • En  7-9
 • En  7-9
Du använder ett enkelt språk med liten variation och korta meningar. Texten innehåller en osäkerhet i såväl stavning som grammatik och det kan ibland förstöra förståelsen.
Du använder ett enkelt språk men med gott flyt och viss variation. Du använder korta meningar såväl som mer komplicerade. Texten innehåller en viss osäkerhet som ibland stör förståelsen.
Du använder ett bra språk med gott flyt. Du varierar ditt språk och använder till viss del ett avancerat språk. Texten är i stort sett felfri.
Struktur
 • En  7-9
Du har en enkel struktur som kan sakna såväl inledning som avslut. Din text följer inte den röda tråden helt och hållet.
Du har till viss del en tydlig struktur med inledning, textdel och avslut. Din text följer den röda tråden till viss del.
Du har en tydlig inledning och ditt avslut summerar din text. Din text har en tydlig röd tråd.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: