Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik - Skriftliga räknemetoder

Skapad 2016-03-17 09:27 i 0 Stavreskolan Trollhättan
Uppställningar i de fyra räknesätten - addition, subtraktion, multiplikation och division.
Grundskola 4 Matematik

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Uppställningar addition
  • Ma  4-6
  • Ma  E 6
Du har ännu inte visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i addition. Du kan ställa upp heltal i addition, men är osäker på växling över talsorterna.
Du har visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i addition. Du kan ställa upp heltal i addition med en växling över talsorterna.
Du har visat att du har goda grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i addition. Du kan ställa upp heltal i addition med flera växlingar över talsorterna.
Uppställningar subtraktion
  • Ma  4-6
  • Ma  E 6
Du har ännu inte visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i subtraktion. Du kan ställa upp heltal i subtraktion, men är osäker på växling över talsorterna.
Du har visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i subtraktion. Du kan ställa upp heltal i subtraktion med en växling över talsorterna.
Du har visat att du har goda grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i subtraktion. Du kan ställa upp heltal i subtraktion med flera växlingar över talsorterna.
Uppställningar multiplikation
  • Ma  4-6
  • Ma  E 6
Du har ännu inte visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i multiplikation. Du kan ställa upp heltal i multiplikation, men är osäker på växling över talsorterna.
Du har visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i multiplikation. Du kan ställa upp heltal i multiplikation med en växling över talsorterna.
Du har visat att du har goda grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i multiplikation. Du kan ställa upp heltal i multiplikation med flera växlingar över talsorterna.
Uppställningar division
  • Ma  4-6
  • Ma  E 6
Du har ännu inte visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i addition. Du kan ställa upp heltal i division, men är osäker på växling över talsorterna.
Du har visat att du har grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i division. Du kan ställa upp heltal i division med en växling över talsorterna.
Du har visat att du har goda grundläggande kunskaper om skriftliga räknemetoder i division. Du kan ställa upp heltal i division med flera växlingar över talsorterna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: