Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Uppgift: Blodtransfusioner

Skapad 2016-05-09 14:28 i Tiundaskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Biologi

Rädda så många du kan! Det är krig och du jobbar på militärsjukhuset, det har kommit in flera patienter som behöver en blodtransfusion. Det är ditt jobb att se till att så många som möjligt överlever denna potentiellt livsfarliga medicinska behandling.

Dessa förmågor har du visat fram till och med den här terminen

F
E
C
A
Eleven kan inte föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på enkelt identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på enkelt identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på förhållandevis komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: