Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik: Förändring/Procent VT-16 åk 8

Skapad 2016-05-26 20:10 i Medarbetarsamtal Ylva Engvall Mölndals Stad
muntlig redovisning procent (förändringsfaktor)
Grundskola 8 Matematik

Muntlig redovisning där du ska förklara vad förändringsfaktor är och förklara hur man räknar med det.
Du ska också förklara när det är smart att använda sig av detta och ge exempel och bevisa det (2 uppgifter; en höjning och en sänkning).

Utveckla förmågan att...

F-nivå Ännu ej godtagbara kunskaper för årskursen
E-nivå Godtagbara kunskaper för årskursen
C-nivå Godtagbara kunskaper för årskursen
A-nivå Godtagbara kunskaper för årskursen
Begrepp
i vilken grad du visar kunskaper om matematiska begrepp och sambanden mellan dessa.
Du har grundläggande kunskaper om begreppen inom procent och visar det genom att använda dem på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har goda kunskaper om begreppen inom procent och visar det genom att använda dem på ett relativt väl fungerande sätt.
Du har mycket goda kunskaper om begreppen inom procent och visar det genom att använda dem på ett väl fungerande sätt.
Metod
kvaliteten på metoder du använder och hur väl procedurer och beräkningar genomförs.
Du kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till förändring med tillfredsställande resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga matematiska metoder med god anpassning till förändring med tillfredsställande resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med mycket god anpassning till förändring med tillfredsställande resultat.
Resonemang
kvaliteten på dina förklaringar i din redovisning.
I redovisningen för och följer du matematiska resonemang genom att framföra och bemöta matematiska argument på ett enkelt sätt.
I redovisningen för och följer du matematiska resonemang genom att framföra och bemöta matematiska argument på ett utvecklat sätt.
I redovisningen för och följer du matematiska resonemang genom att framföra och bemöta matematiska argument på ett välutvecklat sätt.
Kommunikation
Kvaliteten på din redovisning och hur väl du använder matematiskt språk och uttrycksformer.
Du kan redogöra för användandet av förändringsfaktorn på ett enkelt sätt och använder matematiska uttrycksformer med viss anpassning till syfte och sammanhang.
Du kan redogöra för användandet av förändringsfaktorn på ett utvecklat sätt och använder matematiska uttrycksformer med god anpassning till syfte och sammanhang.
Du kan redogöra för användandet av förändringsfaktorn på ett välutvecklat sätt och använder matematiska uttrycksformer med mycket god anpassning till syfte och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: