Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rymden, Fysik år 6 ht2016

Skapad 2016-08-17 14:29 i Esperedskolan Halmstad
Grundskola 6 Fysik
E
C
A
År, dag, natt, månader och årstider
Himlakropparnas rörelse i förhållande till varandra. Varför får vi dag och natt? Varför har vi årstider? Varför har vi månader? Hur kan vi i naturen se att vi har årstider och månader?
Du kan GE EXEMPEL på hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra. Du för ENKLA resonemang. Ex: Förklara varför vi har skottår.
Du kan VISA PÅ SAMBAND för hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra. Du för UTVECKLADE resonemang. Ex: Förlara vad som skulle hända på sikt om vi inte hade haft skottår.
Du kan VISA PÅ MÖNSTER för hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra. Du för VÄLUTVECKLADE resonemang. Ex: Förklara på ett utförligt sätt vad som skulle hända på sikt om vi inte hade haft skottår.
Livet i rymden
Du kan ge exempel på hur det är att leva i rymden och beskriva hur livet där är annorlunda jämfört med här på jorden.
Naturvetenskaplig information
Du kan söka naturvetenskaplig information. Du använder olika källor. Du kan föra ett enkelt resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Du kan söka naturvetenskaplig information. Du använder olika källor. Du kan föra ett till viss del utvecklat resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Du kan söka naturvetenskaplig information. Du använder olika källor. Du kan föra ett utvecklat resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: