Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Writing a letter

Skapad 2016-10-23 20:52 i Svärdsjöskolan Falun
Din första skriftliga uppgift i engelska på Svärdsjöskolan består av ett brev. Jag har skrivit ett brev till dig, som jag vill att du läser och besvarar. Innan denna uppgift går vi igenom vad man behöver tänka på när man skriver brev och hur ett brev är uppställt, vad finns med? Din uppgift är att berätta om dig själv, besvara mina frågor och om du vill även skriva frågor till mig. Tänk på att följa brevformen och ha med hälsnings- och avslutningsfras.
Grundskola 7 Engelska

Din första skriftliga uppgift i engelska på Svärdsjöskolan består av ett brev. Jag har skrivit ett brev till dig, som jag vill att du läser och besvarar. Innan denna uppgift går vi igenom vad man behöver tänka på när man skriver brev och hur ett brev är uppställt, vad finns med?

Din uppgift är att berätta om dig själv, besvara mina frågor och om du vill även skriva frågor till mig. Tänk på att följa brevformen och ha med hälsnings- och avslutningsfras.

Nivå 1
E
C
A
Din förmåga att förstå det huvudsakliga innehållet samt uppfatta detaljer i skriven engelska.
Du behöver utveckla din förmåga att förstå skriven engelska
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet i skriven engelska och uppfattar tydliga detaljer.
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet i skriven engelska och uppfattar väsentliga detaljer.
Du förstår såväl helhet som detaljer i skriven engelska
Förmågan att formulera sig och kommunicera i skrift.
Du behöver utveckla din förmåga att formulera dig skriftligt samt att använda strategier för att ta dig runt problem. .
Du kan formulera dig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande skriftligt samt använda i huvudsak fungerande strategier för att ta dig runt problem.
Du kan formulera dig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande skriftligt samt använda fungerande strategier för att ta dig runt problem.
Du kan formulera dig relativt varierat, tydligt och sammanhängande skriftligt samt använda väl fungerande strategier för att ta dig runt problem.
Förmågan att kunna bearbeta och göra förbättringar av sina framställningar
Du behöver utveckla din förmåga att bearbeta och sedan göra förbättringar av dina framställningar.
Du kan bearbeta och sedan göra enkla förbättringar av dina framställningar.
Du kan bearbeta och sedan göra bra förbättringar av dina framställningar.
Du kan bearbeta och sedan göra välgrundade förbättringar av dina framställningar.
Förmågan att visa sin förståelse genom redogöra, kommentera innehåll och detaljer samt agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Du behöver utveckla din förmåga att visa förståelse genom att redogöra, kommentera innehåll och detaljer samt agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Du visar förståelse genom att översiktligt redogöra, kommentera innehåll och detaljer samt att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Du visar förståelse genom att välgrundat redogöra, kommentera innehåll och detaljer samt att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Du visar förståelse genom att välgrundat och nyanserat redogöra, kommentera innehåll och detaljer samt att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: