Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild, fotografera och bildanalys

Skapad 2016-12-27 14:46 i Esperedsskolan Halmstad
Grundskola 2 Bild
Grund
Utmaning 1
Bildframställning
Träna förmågan att skapa bilder med digitala tekniker och verktyg.
  • Bl
  • Bl  1-3
Jag kan fotografera en bild (med kamera/ipad) och jag kan berätta om den inför en grupp elever. Jag kan skriva ut bilden.
Jag kan fotografera en bild (med kamera/ipad) och jag kan berätta om den i klassen. Jag kan förklara hur jag tänkte när jag tog bilden. Jag har tänkt till när jag tog fotot, så att det är ett spännande perspektiv och ett fint ljus i bilden. Jag kan skriva ut bilden.
Bildanalys
Träna förmågan att analysera bilders innehåll, uttryck och funktion
  • Bl  1-3
Jag kan på ett enkelt sätt berätta om en bilds innehåll och vilken känsla bilden förmedlar. (ex. Vad tycker du om bilden. Varför?) Du beskriver en bild så att någon annan kan förstå vad den föreställer. Till exempel: Jag ser en tjej som sitter på en pall och tittar ut över havet. Hon har en vit klänning på sig och det regnar osv.....
Jag kan på ett levande och detaljrikt sätt, berätta om en bilds innehåll och vilken känsla bilden förmedlar. (Ex. Vad tycker du om bilden? Varför? Påminner dig den om någonting?) Du kan beskriva vilka uttryck och känslor du ser i en bild. Du motiverar dina tankar med egna ord. Till exempel: Jag tycker det verkar som om tjejen är ledsen. Det regnar och bilden är ganska mörk. Hennes axlar pekar nedåt så hon kanske gråter. Hon ser ensam ut. Hade tjejen varit glad hade man sett det på hennes kropp. Jag kan se på miljön att det är en gammal bild.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: