Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geografi arbete om istiden

Skapad 2017-01-15 15:37 i Svaleboskolan 4-6 (nedlagd) Lunds för- och grundskolor
Bedömning av deluppgiften "Norden och Istiden"
Grundskola 4 – 6
Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Analysera livsmiljöer
Förmåga att analysera hur naturens egna processer och människors verksamheter formar och förändrar livsmiljöer i olika delar av världen,
Du har grundläggande kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur. Du kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har goda kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra utvecklade resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur. Du kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Göra geografiska analyser
Förmåga att göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker,
Du kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett relativt väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: