Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kropp och fysisk hälsa

Skapad 2017-02-21 09:21 i Resarö skola Vaxholm Stad
Matrisen täcker delarna biologiska sammanhang och begrepp samt samband i människokroppen.
Grundskola 4 – 6 Biologi

Biologiska sammanhang

Grundläggande
Utvecklad
Välutvecklad
Beskriva, ge exempel och förklara
Du har grundläggande kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att beskriva och ge exempel på hur olika val i vardagen påverkar hälsan.
Du har utvecklade kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att på ett enkelt sätt förklara hur olika val i vardagen påverkar hälsan.
Du har välutvecklade kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att på ett utvecklat sätt förklara hur olika val i vardagen påverkar hälsan.
Använda biologiska begrepp
T.ex. näringsämnen, protein, kretslopp, syre m.m.
Du använder några av biologins begrepp och gör det på ett ganska bra sätt.
Du använder flera av biologins begrepp och gör det på ett bra sätt.
Du använder flera av biologins begrepp och gör det på ett mycket bra sätt.
Hjärtat
Du beskriver hur hjärtat är uppbyggt på ett enkelt sätt. Du beskriver något om hur blodet transporteras i kroppen.
Du beskriver hur hjärtat är uppbyggt på ett utvecklat sätt. Du beskriver på ett utvecklat sätt hur blodet transporteras i kroppen.
Du beskriver hur hjärtat är uppbyggt på ett utvecklat sätt. Du beskriver på ett utvecklat sätt hur blodet transporteras i kroppen i två olika kretslopp och förklarar varför blodet transporteras i två olika kretslopp.

Samband i människokroppen

Grundläggande
Utvecklad
Välutvecklad
Kost och hälsa
Du kan på ett enkelt sätt resonera om vilka samband det finns mellan kost och hälsa genom att ge exempel på hur kost och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett utvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan kost och hälsa genom att ge exempel och förklara hur kost och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett välutvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan kost och hälsa genom att ge exempel och förklara på ett utvecklat sätt hur kost och hälsa hänger ihop.
Motion och hälsa
Du kan på ett enkelt sätt resonera om vilka samband det finns mellan motion och hälsa genom att ge exempel på hur motion och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett utvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan motion och hälsa genom att ge exempel och förklara hur motion och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett välutvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan motion och hälsa genom att ge exempel och förklara på ett utvecklat sätt hur motion och hälsa hänger ihop.
Sömn och hälsa
Du kan på ett enkelt sätt resonera om vilka samband det finns mellan sömn och hälsa genom att ge exempel på hur sömn och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett utvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan sömn och hälsa genom att ge exempel och förklara hur sömn och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett välutvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan sömn och hälsa genom att ge exempel och förklara på ett utvecklat sätt hur sömn och hälsa hänger ihop.
Beroendeframkallande medel och hälsa
Du kan på ett enkelt sätt resonera om vilka samband det finns mellan beroendeframkallande medel och hälsa genom att ge exempel på hur beroendeframkallande medel och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett utvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan beroendeframkallande medel och hälsa genom att ge exempel och förklara hur beroendeframkallande medel och hälsa hänger ihop.
Du kan på ett välutvecklat sätt resonera om vilka samband det finns mellan beroendeframkallande medel och hälsa genom att ge exempel och förklara på ett utvecklat sätt hur beroendeframkallande medel och hälsa hänger ihop.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: