Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jorden - Hållbar utveckling

Skapad 2017-04-19 09:24 i Nolbyskolan Alingsås
Ett arbete om jordens uppbyggnad och klimat.
Grundskola 6 – 7 Biologi Kemi Geografi

Bedömning Jorden - Hållbar utveckling

E
C
A
Hållbar utveckling
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då enkla och till viss del underbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då välutvecklade och väl underbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Geografiska begrepp
Eleven kan använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan använda geografiska begrepp på ett relativt välfungerande sätt.
Eleven kan använda geografiska begrepp på ett välfungerande fungerande sätt.
Natur- och kulturlandskap
Eleven har grundläggande kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
Eleven har goda kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och utvecklade och relativt underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
Eleven har mycket goda kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
Växthuseffekten
Eleven kan föra enkla resonemang om vad växthuseffekten är och hur den påverkar människor, djur och klimat.
Eleven kan föra utvecklade resonemang om vad växthuseffekten är och hur den påverkar människor, djur och klimat.
Eleven kan föra utvecklade resonemang om vad växthuseffekten är och hur den påverkar människor, djur och klimat. Eleven har goda kunskaper om hur växthuseffekten kan reduceras.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: