Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Medeltiden II 2017

Skapad 2017-05-02 11:29 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 7 Historia
På väg i utveckling mot lägsta kunskapskrav
E
C
A
Kunskaper
I din beskrivning och dina svar finns detaljer med begränsad betydelse för ämnet eller relevant fakta saknas, men du visar ändå på en viss förståelse för medeltiden.
Relevanta detaljer med betydelse för din beskrivning och dina svar finns med och visar på en god förståelse för medeltiden.
Relevanta detaljer och träffande exempel med stor betydelse för förståelsen om medeltiden ger din beskrivning och dina svar ett djup.
Begrepp
Du använder begrepp i sammanhang där begreppen har begränsad betydelse eller inte är relevanta, men visar ändå på en viss förståelse för begreppen.
Du använder begrepp i sammanhang där begreppen är relevanta, vilket visar på god förståelse.
Du använder begrepp i sammanhang där begreppen är relevanta och ger träffande exempel med stor betydelse för förståelsen, vilket ger begreppen ett djup.
Dra slutsatser
Du drar slutsatser med enkla argument, d v s du beskriver ett enkelt samband och uttrycker ett konstaterande utan utförlig förklaring.
Du drar utvecklande slutsatser, d v s du beskriver utförligt där sambanden tydligt framgår och ger exempel.
Du drar slutsatser med välutvecklande argument, d v s du beskriver utförligt där sambanden innehåller en utvecklad beskrivning och exemplen förtydligar resonemanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: