Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Demokrati

Skapad 2017-05-03 14:36 i Dalabergsskolan Uddevalla
Grundskola 4 – 6 Samhällskunskap
Jag övar...
enkel
utvecklad
välutvecklad
Demokrati
Kunskaper om vad demokrati är och hur man fattar beslut i elevråd och föreningar.
Jag övar på vad demokrati är och hur beslut tas i elevråd och föreningar.
Jag har grundläggande kunskaper om vad demokrati är och hur demokratiska beslutsprocesser fungerar och visar det genom att föra enkla resonemang om hur hur beslut tas i elevråd och föreningar.
Jag har goda kunskaper om vad demokrati är och hur demokratiska beslutsprocesser fungerar och visar det genom att föra utvecklade resonemang om hur hur beslut tas i elevråd och föreningar.
Jag har utvecklade kunskaper om vad demokrati är och hur demokratiska beslutsprocesser fungerar och visar det genom att föra välutvecklade resonemang om hur hur beslut tas i elevråd och föreningar.
Demokrati
Hur individer och grupper kan påverka beslut. Vad kan begränsa människors möjlighet att påverka?
Jag övar på att resonera om hur individer och grupper kan påverka beslut och om förhållanden som begränsar människors möjligheter att påverka.
Jag kan resonera på ett enkelt sätt om hur individer och grupper kan påverka beslut och om förhållanden som begränsar människors möjligheter att påverka.
Jag kan resonera på ett utvecklat sätt om hur individer och grupper kan påverka beslut och om förhållanden som begränsar människors möjligheter att påverka.
Jag kan resonera på ett välutvecklat sätt om hur individer och grupper kan påverka beslut och om förhållanden som begränsar människors möjligheter att påverka.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: