Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Träningsprogram åk 8

Skapad 2017-05-08 10:17 i Djupedalskolan Härryda
Ni ska under 5 veckors tid planera och genomföra egen träning för att nå ett mål som ni själva satt upp. Det som bedöms är dels hur ni kan planera träning och sätta upp realistiska mål, samt hur ni kan utvärdera er träningsperiod och ge exempel på olika saker som har betydelse för hälsan och prestationsförmågan.
Grundskola 8

Träningsprogram

Ej visat tillräckliga kunskaper för godkänt
E
C
A
Sätta upp mål och planera träning
- Kunna sätta upp mål som är realistiska att nå - Kunna planera sin träning utifrån olika metoder samt anpassa intensitet och träningsmängd utifrån sitt mål.
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Reflektion
- Kunna reflektera utifrån egna upplevelser av den träning man genomfört. - Kunna ge exempel och förklaringar på hur olika faktorer påverkar hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: