Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Prov på Kraft och rörelse åk 6

Skapad 2017-05-14 14:49 i Nannaskolan Uppsala
Bedömning av prov för arbetsområdet Kraft och rörelse i åk 6
Grundskola 6

Ha kunskaper om fysikaliska fenomen och använda fysikens begrepp / Resonera om fysikaliska samband

  • Fy  E 6   Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp.
  • Fy  E 6   I enkla och till viss del underbyggda resonemang om elektriska kretsar, magneter, rörelser, ljud och ljus kan eleven relatera till några fysikaliska samband.
  • Fy  C 6   Eleven har goda kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp.
  • Fy  C 6   I utvecklade och underbyggda resonemang om elektriska kretsar, magneter, rörelser, ljud och ljus kan eleven relatera till några fysikaliska samband.
  • Fy  A 6   Eleven har mycket goda kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av fysikens begrepp.
  • Fy  A 6   I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om elektriska kretsar, magneter, rörelser, ljud och ljus kan eleven relatera till några fysikaliska samband.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Uppgift 1 Tröghet
Uppgift 1 Tröghet
Uppgift 1 Tröghet
Uppgift 2 Friktion
Uppgift 2 Friktion
Uppgift 2 Friktion
Uppgift 3 Alla begrepp från arbetsområdet
Uppgift 3 Alla begrepp från arbetsområdet
Uppgift 3 Alla begrepp från arbetsområdet
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: