Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska åk 4

Skapad 2017-05-30 13:59 i Esperedskolan Halmstad
Grundskola 4 Engelska
Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Kommunicera
Lyssna Förstå och tolka innehållet i talad engelska.
Du förstår vad någon säger om de använder ett enkelt språk och talar sakta och tydligt. T.ex hälsningsfraser och enkla meningar eller uppmaningar. Med detta menar jag att du förstår en del av talad engelska och kan besvara enkla frågor med svar som tydligt hörs.
Du förstår vad någon säger om de använder ett enkelt språk och talar tydligt. Du förstår helheten i en enkel dialog om det handlar om ämnen som är välbekanta. Med detta menar jag att du förstår det mesta av talad engelska och kan besvara enkla frågor med svar som tydligt hörs.
Du förstår huvudinnehållet i tydligt tal om välbekanta områden som man möter i skolan och på fritiden. Du kan med godtagbart resultat följa instruktioner. Med detta menar jag att du förstår tydligt talad engelska och kan besvara frågor med svar som tydligt hörs.
Kommunicera
Läsa Förstå och tolka innehållet i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Du läser och förstår enstaka, välbekanta ord och meningar. Med detta menar jag att du kan läsa enkla engelska texter och med stöttning förstå innehållet.
Du läser och förstår enstaka, välbekanta ord och meningar. Du läser enkla texter som t.ex dialoger. Med detta menar jag att du kan läsa enkla engelska texter och med viss stöttning förstå innehållet.
Du läser och förstår innehållet i enkla texter om välbekanta situationer och ämnen. Du läser enkla texter och kan med godtagbart resultat följa instruktioner. Med detta menar jag att du mestadels självständigt kan läsa enkla engelska texter och förstå innehållet.
Kommunicera
Tala Formulera sig muntligt.
Du använder ett enkelt språk och kan med hjälp av välbekanta ord och fraser göra dig förstådd.
Du använder ett enkelt språk och kan med hjälp av välbekanta ord och fraser göra dig förstådd. Du kan ställa och svara på enkla frågor.
Du använder kända och enkla ord, fraser och meningar för att berätta om t.ex dig själv och dina intressen. Du delta i enkla dialoger. Du kan ställa och svara på frågor med hela meningar.
Kommunicera
Samtala Delta i ett samtal
Du deltar i ett enkelt samtal genom att besvara frågor om välbekanta områden. Du använder inövade ord och fraser.
Du deltar i ett enkelt samtal genom att besvara frågor om välbekanta områden. Du använder inövade ord, fraser och meningar.
Du deltar i ett samtal genom att ställa och besvara frågor inom välbekanta områden för att föra samtalet vidare.
Kommunicera
Skriva Formulera sig skriftligt.
Du använder ett enkelt språk och använder välbekanta inövade ord och fraser.
Du använder ett enkelt språk och använder välbekanta inövade ord och fraser eller korta meningar.
Du använder kända ord, fraser och meningar inom välbekanta ämnesområden. Du skriver enkla texter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: