Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion Kristendomen

Skapad 2017-06-06 18:08 i Ugglums skola Partille
Religion Kristendomen Vt-17
Grundskola 7 Religionskunskap

Bedömningsmatris vt 2015 Religion Kristendomen

E
C
A
Kunskaper om kristendomen
Urkunder (skrifter) Riter och ceremonier Heliga rum och platser Centrala tankegångar
Du har grundläggande kunskaper om kristendomen och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har goda kunskaper om kristendomen och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har mycket goda kunskaper om kristendomen och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Jämföra, se likheter och skillnader och förklara dessa
Dessutom för du enkla resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar.
Dessutom för du utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar.
Dessutom för du välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar.
Undersöka samband och resonera om dessa. Resonera om religiösa frågor som påverkar samhället
Hur ser sambanden ut mellan olika samhällens ekonomiska utveckling och välfärd och sekularisering? Utgå från någon fråga där den kristna kyrkan påverkar ex samhällets lagstiftning, och levnadsvillkor i samhället.
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva förhållandevis komplexa samband med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva komplexa samband med välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Hantera information
Söka och källkritiskt granska syfte, trovärdighet och relevans.
Du kan söka information och använder då olika typer av källor på ett i huvudsak fungerande sätt samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka information och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka information och använder då olika typer av källor på ett väl fungerande sätt samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: