Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska ht-17 åk 4

Skapad 2017-08-14 11:27 i Vårfruskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 4 Engelska

Centralt innehåll

Undervisningen behandlar följande områden:
Kommunicera engelska i engelska ord och fraser i tal och skrift.
Läsa engelska texter.
Grammatiska kunskaper såsom a/an, there is/there are/alfabetet/böjningar av verb/prepositioner.

Förmågor

Undervisningen syftar till att utveckla elevens förmåga att…

…förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika texter.
…uttrycka dig när du talar engelska.
...uttrycka dig i skrift på engelska.
…välja och använda metoder som gör att du förstår och blir förstådd.
…delta i ett samtal om vardagsnära ämnen genom att ställa frågor och formulera svar.

Hur?

Du visar kunskaperna…

…under arbetet i klassrummet.
…vid muntliga redovisningar.
…vid skriftliga redovisningar.
…via läxor/läxförhör, skriftligt/muntligt och diagnoser.

Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Muntligt
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt med enkla fraser och meningar när du t.ex. beskriver hur du mår, ställer frågor eller ger en vägbeskrivning. Du kan uttala bokstäverna på engelska. Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du pratar med andra om saker du känner till.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt med fraser och meningar när du t.ex. beskriver hur du mår, ställer frågor eller ger en vägbeskrivning. Du kan uttala bokstäverna på engelska. Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du pratar med andra om saker du känner till.
Skriftligt
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du med enkel engelska skriver och berättar om t.ex. dig själv, olika djur och deras utseende och svarar på frågor.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du med enkel engelska skriver och berättar om t.ex. dig själv, olika djur och deras utseende och svarar på frågor.
Förståelse
Du kan förstå det viktigaste innehållet i enkel engelska som talas lugnt och tydligt om saker du känner till. Du kan kommentera innehållet i texter på ett enkelt sätt. Du följer budskap och instruktioner på ett ganska bra sätt.
Du kan förstå det mesta av innehållet i enkel engelska som talas lugnt och tydligt om saker du känner till och kan uppfatta detaljer i texterna. Du kan kommentera innehållet i texter på ett enkelt sätt. Du följer budskap och instruktioner på ett bra sätt.
Grammatik
Du behärskar på ett ganska bra sätt några metoder för att göra grammatiska förbättringar t.ex. byta namn mot personliga pronomen, behärska de vanligaste prepositionerna och veta när det ska vara there is/there are, a/an, have/has och do/does.
Du behärskar på ett bra sätt några metoder för att göra grammatiska förbättringar t.ex. byta namn mot personliga pronomen, behärska de vanligaste prepositionerna och veta när det ska vara there is/there are, a/an, have/has och do/does.
Andra länder
Du kan ge exempel på andra länder där man talar engelska och jämföra det på ett enkelt sätt med dig själv och hur du lever.
Du kan ge exempel på andra länder där man talar engelska och jämföra det på ett mer utvecklat sätt med dig själv och hur du lever.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: