Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HT 17 Hälsa&Rörelse

Skapad 2017-09-06 11:46 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Du ska försöka bli mer medveten om vad en god hälsa är för just dig. Hur ser din hälsa ut nu som 16-åring? Finns det faktorer som påverkar din hälsa? Hur aktiv är din vardag och vilka val gör du för att ha en god och hållbar hälsa? Rörelse och träning är en bra faktor som påverkar din hälsa positivt. Du kommer att få träna olika aktiviteter för att utveckla din uthållighet, styrka och rörlighet.
Grundskola 9 Idrott och hälsa

Du ska nu få möjlighet att reflektera över din egen hälsa. Hur mycket rör du på dig under dagen, hur är din puls i de olika aktiviteterna och hur ser dina sömnvanor ut? Till din hjälp kommer du få låna och använda dig av ett träningsarmband. Under en period på ett par veckor kommer du använda detta aktivitetsarmband och utifrån dina resultat i appen kommer du att få göra en reflektion kring din hälsa. Du kommer även koppla ihop din reflektion till valfri artikel/tvprogram/podd som handlar om hälsa.

F
E
C
A
Hälsa och livsstil
Din reflektion där du resonera kring hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan ha påverkat hälsan och den fysiska förmågan.
Du kan utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och tillviss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Du kan utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklande och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Du kan utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklande och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Rörelse
Hur du anpassar dina rörelser i de olika aktiviteterna (styrka, uthållighet, tajming)
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: