Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

terminsplanering bild ht17

Skapad 2017-10-31 11:40 i Lekstorpsskolan Lerum
Den här terminen fokuserar vi ganska mycket på att använda oss av digitala verktyg för att utveckla bildskapandet. Vi tränar tekniker för att till sist förmedla ett budskap genom bild och film.
Grundskola 4 – 5

Terminsplanering i bild ht 17

Namnbild

Du skall göra en Namnbild med hjälp av symmetri och kontrastfärger. Du skall öva på att: -göra egna bilder med olika metoder. -skapa bilder med olika slags material och redskap. -lära dig hur olika bilder skapas
godtagbara kunskaper
delvis utvecklade kunskaper
väl utvecklade kunskaper
centralt innehåll
bildframställning: träna på symmetri och att klippa. redskap: färgat papper, sax, lim, färgpennor. viktiga ord: symmetri, kontrastfärger
Du har gjort bilden enligt beskrivningen i filmen
Du har gjort bilden enligt beskrivning, tänkt på att vara noggrann och genomtänkt i dina val, motivera.
Du har gjort bilden enligt beskrivning, tänkt på att vara noggrann och genomtänkt i dina val och visat på tidigare kunskap som är relevant i arbetet.

Husdjur

Du skall rita ett husdjur, bilden skall hänga ihop med det arbete du gör i andra ämnen. Bilden och informationen kan vara viktig för den som har eller tänker skaffa ett husdjur. Vi skall träna på att lägga in bilden digitalt via chormeboken till classroom Du skall öva på att göra bilder med olika metoder och tekniker. Du skall kunna presentera ett ämne genom din bild.
godtagbara kunskaper
delvis utvecklade kunskaper
väl utvecklade kunskaper
centralt innehåll
bildframställning: träna på att skissa tunt och att teckna och färglägga med olika nyanser redskap: färgpennor, torrpastell bildanalys: ord och begrepp skissa, skuggor, nyanser,
Du har gjort en bild på ett husdjur, använt dig av någon film eller bild på nätet.
Du har gjort bilden enligt beskrivning, tänkt på att vara noggrann och genomtänkt i dina val. arbetat bilden väl.
du har gjort bilden enligt beskrivning, tänkt på att vara noggrann och genomtänkt i dina val och visat på tidigare kunskap som är relevant i arbetet. Som nyanser, skuggor, perspektiv, rumslig uppbyggnad, förgrund, bakgrund tex.

Teknikträning

Du skall få välja tre olika teknikern, fotografera och lämna in. Du skall öva på att göra bilder med olika metoder och tekniker.
godtagbara kunskaper
delvis utvecklade kunskaper
väl utvecklade kunskaper
centralt innehåll
bildframställning: Träna på att skissa tunt och att teckna och färglägga med olika nyanser. redskap: färgpennor, torrpastell, akvarell, sax lim, mm bildanalys: ord och begrepp förgrund, bakgrund, motiv, detaljer, grundfärger, perspektiv, lavering...
du har gjort tre bilder med tre olika tekniker, använt dig av instruktionsfilmerna som finns länkade.
du har gjort tre bilder med tre olika tekniker, använt dig av instruktionsfilmerna som finns länkade. Du har arbetat noggrant och metodiskt.
Du har gjort tre bilder med hjälp av tre olika tekniker. Använt dig av instruktionsfilmerna som finns länkade. Du har tänkt på att vara noggrann och arbetat din bild väl. Du gör genomtänkta val och visar på tidigare kunskap som är relevant i arbetet. Som nyanser, skuggor, perspektiv, rumslig uppbyggnad, förgrund, bakgrund osv.

Hållbar utveckling/ljus och mörker

syfte: Du skall kommunicera med bilder för att uttrycka ett budskap och undersöka och presentera olika ämnesområden med bild. Genom att göra flera olika bilder som presenterar ett budskap inom område som handlar om hållbar utveckling. Du skall sedan på något sätt berätta kring bilderna i en film.
godtagbara kunskaper
delvis utvecklade kunskaper
väl utvecklade kunskaper
centralt innehåll
Framställning av berättande och informativa bilder. Fotografering och filmande samt redigering i datorprogram. Teckning, måleri och tredimensionellt arbete. Återanvändning av bilder i eget skapande, tex collage och bildmontage.
Du kan med hjälp av enkla bilder berätta om något kring hållbar utveckling i en film så att alla förstår vad du vill ha sagt.
Du kan med hjälp av bilder gjorda på flera olika sätt berätta om något kring hållbar utveckling i en film. Bilderna skall vara arbetade och genomtänkta.
Du kan med hjälp av bilder gjorda på flera olika sätt berätta om något kring hållbar utveckling i en film. Bilderna är välarbetade och visar på att du använder väl utvecklade uttrycksformer. du kombinerar olika sätt att måla på ett väl fungerande sätt.

Extra, inför julföreställningen

Skapa bilder med olika tekniker och verktyg samt med olika material Vi skapar kulisser, korridorutsmyckningar och rekvisita till föreställningen.
godtagbara kunskaper
delvis utvecklade kunskaper
väl utvecklade kunskaper
centralt innehåll
bildframställning: framställning av berättande och informativa bilder. teckning, måleri. redskap: olika element som bygger rumslighet i bilder verktyg för teckning måleri och tredimensionellt arbete.
Du kan i bilden bidra till att utveckla idéer inom olika områden.
Du kan i bilden bidra till att utveckla delvis egna idéer inom olika områden.
Du kan i bilden bidra till att utveckla egna idéer inom olika områden
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: