Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Writing - Cover Letter

Skapad 2017-11-07 12:44 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola 7 – 9 Engelska

Din bedömning av ditt Cover Letter- test.

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Jag skriver min text.....
begripligt och enkelt enkla, kortare meningar där samma ord ofta upprepas, ibland talspråk som “gonna” och/eller grammatiska fel tex “she want”
tydligt och med visst flyt varierar ord och uttryck, och använder beskrivande ord tex lovely, different, skriver med visst flyt så att man inte behöver stanna upp när man läser texten, grammatiken fungerar även om enstaka fel finns
tydligt och med flyt varierar ord och uttryck, använder idiomatiska uttryck tex “in the middle of nowhere”, skriver med flyt så att texten går att läsa obehindrat, grammatiken är till stor del korrekt
Jag skriver texten med syfte...
i någon mån anpassat till syfte Har utformat texten som ett brev (med hälsningsfras och avslutningsfras) och förmedlat att man vill söka ett jobb.
med viss anpassning till syfte Har använt de flesta av delarna av ett officiellt “cover letter” som i exemplet.
med viss anpassning till syfte Har använt alla delar av ett officiellt “cover letter” på ett korrekt sätt.
Jag använder strategier...
i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem och förbättrar interaktionen Använder ord som visar att det är ett brev och vad brevet handlar om.
fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen Använder vissa ord som hör till uppgiften eller yrket. Förklarar eventuella svenska företeelser.
väl fungerande strategier som löser problem och för interaktionen framåt på ett konstruktivt sätt Använder många ord som hör till uppgiften eller yrket. Förklarar väl eventuella svenska företeelser. Beskriver utförligt de delar av brevet som instruktionen anger.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: