Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Språkhistoria 2018

Skapad 2018-01-29 11:08 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 9 Svenska

vecka 4-7 2017

På väg i utveckling mot lägsta kunskapskrav
E
C
A
Resonera
Du resonerar med enkla och till viss del underbyggda argument, d v s att förklara med ett enkelt orsakssamband och uttrycka en värdering eller ett konstaterande utan utförlig förklaring.
Du resonerar med utvecklade och relativt väl underbyggda argument, d v s att förklara utförligt där orsakssambanden framgår tydligt och ger exempel.
Du resonerar med välutvecklade och väl underbyggda argument, d v s att förklara utförligt där orsakssambanden innehåller en utvecklad beskrivning och där exemplen förtydligar resonemanget.
Jämföra
Du jämför de nordiska språken och resonerar med enkla och till viss del underbyggda argument, d v s att beskriva och förklara likheter och skillnader med ett enkelt samband och uttrycka en värdering eller ett konstaterande utan utförlig förklaring.
Du jämför de nordiska språken och resonerar med utvecklade och relativt väl underbyggda argument, d v s att beskriva och förklara likheter och skillnader utförligt där sambanden framgår tydligt och ger exempel.
Du jämför de nordiska språken och resonerar med välutvecklade och väl underbyggda argument, d v s att beskriva och förklara likheter och skillnader utförligt där sambanden innehåller en utvecklad beskrivning och där exemplen förtydligar resonemanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: