Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Stormaktstiden/Frihetstiden

Skapad 2018-02-06 15:51 i Apalbyskolan Västerås Stad
Gruppredovisning om Stormakstiden och Frihetstiden.
Grundskola 6 Historia

Individuell bedömning av din prestation i grupparbetet.

E
C
A
Faktakunskaper
Vilka bas kunskaper du har om Stormaktstiden/Frihetstiden, hur folket levde, vad som hände och vilka viktiga personer som levde då.
Du har baskunskaper om hur det var på Stormaktstiden/ Frihetstiden och om historiska händelser och personer.
Du har goda kunskaper om hur det var på Stormaktstiden/ Frihetstiden och om historiska händelser och personer.
Du har mycket goda kunskaper om hur det var på Stormaktstiden/ Frihetstiden och om historiska händelser och personer.
Diskutera
Du kan berätta om några saker som förändrats från Stormaktstiden/frihetstiden och om folket lever annorlunda nu.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett enkelt sätt.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett utvecklat sätt.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur samhället har förändras, vad människor gör och hur de lever. Du diskuterar orsaker och följder till detta på ett välutvecklat sätt.
Jämföra
Du kan nämna några spår av Stormaktstiden/Frihetstiden i vårt samhälle.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett enkelt sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett utvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Begrepp
Du använder historiska begrepp vi stött på / tränat på både muntligt och skriftligt.
Du kan använda historiska begrepp på ett ganska bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett mycket bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: