👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT-18 SO(Religion) åk:4-Kristendom och samisk religion

Skapad 2018-03-28 22:10 i Valhallaskolan Halmstad
Nu ska du få bli proffs på Kristendom och samisk religion.
Grundskola 4 Religionskunskap

Genom undervisningen i ämnet religion ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att...

Matris för åk:4 v.15-18
  • Re   analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa,
  • Re   analysera hur religioner påverkar och påverkas av förhållanden och skeenden i samhället,
  • Re   söka information om religioner och andra livsåskådningar och värdera källornas relevans och trovärdighet.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Beskriva kännetecken
Fornskandinavisk religion Samisk religion Venn diagram digitalbok
Du kan beskriva några viktiga kännetecken i fornskandinavisk och samisk religion. Du ger exempel på hur man kan se fornskandinavisk religion i samhället.
Du kan beskriva flera viktiga kännetecken i fornskandinavisk och samisk religion. Du ger exempel på hur man kan se fornskandinavisk religion i samhället.
Du kan beskriva många viktiga kännetecken i fornskandinavisk och samisk religion. Du ger exempel på hur man kan se fornskandinavisk religion i samhället.
Beskriva kristna högtider och traditioner
Högtider och traditioner, du jämför nutid med dåtid. Diskussioner Digitalbok
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett enkelt sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan beskriva flera kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett utvecklat sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan beskriva många kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett välutvecklat sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du diskuterar
Frågor om livet, vad betyder tro för oss?
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du använder källor
Du använder webbsidor när du letar efter bilder samt söker text om Jesus. Du pratar om källornas användbarhet.
Du kan använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan använda olika källor på ett bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan använda olika källor på ett mycket bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.