👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemins grunder

Skapad 2018-05-04 09:46 i Ugglums skola 5-9 Partille
Grundskola 7 Kemi

Kemins grunder

Använda kemins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara kemiska samband i naturen och samhället.
nivå 1
nivå 2
nivå 3
Använda kemins begrepp, modeller och teorier
  • Ke
Eleven har grundläggande kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Eleven visar på goda kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar. Eleven visar det med relativt god användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Eleven visar på mycket goda kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar. Eleven visar det med god användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Kan beskriva och förklara kemiska samband i naturen och samhället.
Eleven kan också visa kemins betydelse i vardag, inom industrin och samhället. Eleven kan detta genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av kemins begrepp.
Eleven har goda kunskaper om kemi och deras betydelse i vardag, inom industrin och samhället. Eleven kan detta genom att ge exempel på och beskriva dessa med relativt god användning av kemins begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om kemi och deras betydelse i vardag, inom industrin och samhälle. Eleven kan detta genom att ge exempel på och beskriva dessa med god användning av kemins begrepp.