👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT18 Orientering och friluftsliv

Skapad 2018-05-08 08:54 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Undervisningen i ämnet idrott &hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna möta många olika slags aktiviteter. Du ska ges förutsättningar och möjlighet att utveckla din förmåga att genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer. Orientering- kartkunskap och hur du använder och förstår kartan ute i skogen Friluftsliv- planerar och genomför matlagning på stormkök och hur du visar förståelse och tillämpar Allemansrätten ute i naturen.
Grundskola 9 Idrott och hälsa

Undervisningen i ämnet idrott &hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna möta många olika slags aktiviteter.
Du ska ges förutsättningar och möjlighet att utveckla din förmåga att genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer.

Orientering- kartkunskap och hur du använder och förstår kartan ute i skogen Friluftsliv- planerar och genomför olika aktiviteter som vandring, cykling, matlagning på stormkök och hur du visar förståelse och tillämpar Allemansrätten ute i naturen.

F
E
C
A
Orientering
Du deltar i orienteringen. Kartkunskap både praktiskt och teoretiskt och hur du visar förståelse för hur du läser och använder kartan.
Du kan med viss säkerhet orientera i okända miljöer med hjälp av kartor.
Du kan med relativt god säkerhet orientera i okända miljöer med hjälp av kartor.
Du kan med god säkerhet orientera i okända miljöer med hjälp av kartor.
Friluftsliv
Planerar och genomför friluftslivsaktiviteter tillsammans med elever från klass 3. Kunskap om Allemansrätten.
Du planerar och genomför friluftsaktiviteter med viss anpassning till olika förhållanden, miljöer och regler.
Du planerar och genomför friluftsaktiviteter med relativt god anpassning till olika förhållanden, miljöer och regler.
Du planerar och genomför friluftsaktiviteter med god anpassning till olika förhållanden, miljöer och regler.