Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemins dag

Skapad 2018-10-18 10:16 i Knutsbo skola Ludvika
Livsviktig kemi
Grundskola 5 Kemi NO (år 1-3)

På kemins dag 2018 uppmärksammar vi att vi tack vare nya mediciner lever allt längre. Men för att medicinen ska kunna göra nytta måste den nå fram till rätt plats i kroppen. Hur det kan gå till ska du få undersöka i några experiment.

Kemins dag - Livsviktig kemi

Jättebra
Bra
På väg
Utifrån tydliga instruktioner kan du utföra enkla undersökningar som handlar om vatten
  • Ke   3
  • Ke  E 6
Du kan tillsammans med andra följa instruktionerna och genomföra en undersökning tillsammans med andra i en mindre grupp.
Du behöver hjälp med några saker av en vuxen för att kunna följa instruktionerna och genomföra en undersökning tillsammans med andra i en mindre grupp.
Du behöver mycket hjälp av en vuxen för att kunna följa instruktionerna och genomföra en undersökning tillsammans med andra i en mindre grupp.
I arbetet använder du utrustningen på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
  • Ke  E 6
Du är rädd om utrustningen och är noggrann när du ska mäta och hantera vätskorna och pulvren. Du kan plocka undan och göra rent efter dig och din grupp.
Du använder utrustningen till det den ska användas till. Du försöker vara noggrann och använda mått, pulver och vätskor utan att spilla. Du försöker plocka undan och göra rent efter dig och din grupp.
Du beöver bli påmind om att inte leka med utrustningen och har svårt att använda mått, pulver och vätskor på rätt sätt. Du har svårt att plocka undan och göra rent efter dig och din grupp.
Du kan dokumentera dina undersökningar
  • Ke   3
  • Ke  E 6
Du kan utan hjälp skriva ner vad du gjort och vad som händer.
Du försöker skriva ner vad du har gjort och vad som händer.
Du behöver hjälp för att skriva ner vad du har gjort och vad som händer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: