Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lärandematris, Matematik, längd och höjd

Skapad 2018-10-30 09:52 i Hjorthagens skola Stockholm Grundskolor
Jämföra, uppskatta, mäta, problemlösning
Grundskola 2 Matematik

Jämföra, och uppskatta, mäta i meter och centimeter och problemlösning

------------------------>
------------------------>
------------------------>
Mäta och jämföra längd och höjd
  • Ma   3
Jag kan mäta längd och höjd i centimeter och meter med hjälp av en linjal. Jag kan med hjälp av en kompis eller vuxen räkna ut skillnaden mellan två längder eller höjder. Jag kan jämföra längder med hjälp av begreppen kortare än, längre än, kortast och längst. Jag kan jämföra höjder med hjälp av begreppen lägre än, högre än, lägst och högst.
Jag kan mäta längd och höjd i centimeter och meter och kan omvandla centimeter till meter och meter till centimeter. Jag kan mäta med hjälp av en linjal. Jag kan på egen hand räkna ut skillnaden mellan två längder eller höjder. Jag kan jämföra längder med hjälp av begreppen kortare än, längre än, kortast och längst. Jag kan jämföra höjder med hjälp av begreppen lägre än, högre än, lägst och högst.
Jag kan mäta längd och höjd i centimeter och meter och kan omvandla centimeter till meter och meter till centimeter. Jag kan också göra kopplingar till andra måttenheter som t.ex. volym. Jag kan mäta med hjälp av en linjal. Jag kan på egen hand räkna ut skillnaden mellan två längder eller höjder. Jag kan jämföra längder med hjälp av begreppen kortare än, längre än, kortast och längst. Jag kan jämföra höjder med hjälp av begreppen lägre än, högre än, lägst och högst.
grundläggande
utvecklat
väl utvecklat
Problemlösning
  • Ma   3
Jag kan lösa problem med addition och subtraktion kopplat till längd och höjd.
Jag kan lösa problem med addition, subtraktion och multiplikation kopplat till längd och höjd. Jag kan hitta på egna räknehändelser med addition och subtraktion kopplat till längd och höjd.
Jag kan lösa problem med addition, subtraktion, division och multiplikation kopplat till längd och höjd. Jag kan hitta på egna räknehändelser med addition, subtraktion, multiplikation och division kopplat till längd och höjd.
grundläggande
utvecklat
väl utvecklat
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: