Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik Ljud 8A

Skapad 2018-11-22 15:31 i Hässelbygårdsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 8 Fysik

Diskutera och ta ställning

E
C
A
Diskutera
Du kan diskutera ljud, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett enkelt sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till. Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om ljud, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett ganska bra sätt.
Du kan diskutera ljud, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett utvecklat sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till. Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om energi, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett bra sätt.
Du kan diskutera ljud, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett välutvecklat sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till. Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om energi, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett mycket bra sätt.

Beskriva och förklara

E
C
A
Fysikens begrepp, modeller och teorier
Du har baskunskaper om ljud. Du ger exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken. Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett ganska bra sätt. Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur ljud hänger ihop med saker som händer i vardagen och i samhället. Du ger exempel på hur det hänger ihop på ett enkelt sätt med andra saker i fysiken. Du kan använda modeller från fysiken på ett ganska bra sätt för att ge exempel på och beskriva partiklar och strålning.
Du har goda kunskaper om ljud. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i fysiken på ett utvecklat sätt. Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett bra sätt. Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur ljud hänger ihop med saker som händer i vardagen och i samhället. Du ger exempel på hur det hänger ihop på ett utvecklat sätt med andra saker i fysiken. Du kan använda modeller från fysiken på ett bra sätt för att förklara partiklar och strålning på ett utvecklat sätt.
Du har mycket goda kunskaper om ljud. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i fysiken på ett välutvecklat sätt. Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett mycket bra sätt. Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur ljud hänger ihop med saker som händer i vardagen och i samhället. Du ger exempel på hur det hänger ihop på ett välutvecklat sätt med andra saker i fysiken. Du kan använda modeller från fysiken på ett mycket bra sätt för att förklara partiklar och strålning på ett välutvecklat sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: