Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

We should all be feminists | Chimamanda Ngozi Adichie | TEDxEuston

Skapad 2018-12-07 14:26 i Rodengymnasiet Norrtälje
Vi ser ett TedTalk av Chimamanda Ngozi Adichie och övar på hörförståelse, samt muntlig förmåga.
Gymnasieskola 2

Vi ser ett TedTalk av Chimamanda Ngozi Adichie och övar på hörförståelse, samt muntlig förmåga.

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Att förstå och visa att man förstår
Du förstår delar av vad som sägs och kan förstå tydliga detaljer i den talade engelskan. Du visar din förståelse genom att berätta översiktligt, diskutera och kommentera innehåll och detaljer. Du kan välja och med viss säkerhet använda strategier för att förstå och kritiskt granska innehållet i det som sägs.
Du förstår delar av vad som sägs och kan förstå viktiga detaljer i den talade engelskan. Du visar din förståelse genom att berätta med exempel, diskutera och kommentera innehåll och detaljer. Du kan välja och med viss säkerhet använda strategier för att förstå och kritiskt granska innehållet i det som sägs.
Du förstår både delar och helheten av vad som sägs och kan förstå viktiga detaljer i den talade engelskan. Du visar din förståelse genom att berätta med exempel och olika perspektiv, diskutera och kommentera innehåll och detaljer. Du kan välja och med säkerhet använda strategier för att förstå och kritiskt granska innehållet i det som sägs.
Att formulera sig muntligt och i skrift
I muntliga samtal och skriftliga uppgifter kan du formulera dig lite varierat, lite tydligt och lite sammanhängande. Du kan formulera dig med lite flyt och lite anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntliga samtal och skriftliga uppgifter kan du formulera dig lite varierat, tydligt och sammanhängande. Du kan också formulera dig strukturerat. Du kan formulera dig med flyt och lite anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntliga samtal och skriftliga uppgifter kan du formulera dig varierat, tydligt och sammanhängande och strukturerat. Du kan formulera dig med flyt och anpassat till syfte, mottagare och situation.
Att bidra i samtal
Du kan välja och använda i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar den muntliga interaktionen.
Du kan välja och använda fungerande strategier som löser problem i och förbättrar den muntliga interaktionen.
Du kan välja och använda fungerande strategier som löser problem i och förbättrar den muntliga interaktionen, samt som för den framåt på ett konstruktivt sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: