Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik åk 6

Skapad 2019-02-20 16:05 i Båtsmansskolan Härryda
Matrisen är en förkortad version av skolverkets kunskapskrav i årskurs 6. För att se kunskapskraven i helhet gå till skolverkets hemsida.
Grundskola 6 Fysik

Rubrik 1

E
C
A
Aspekt 1
Information och kommunikation
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt. Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använda den i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt. Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använda den i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med relativt god anpassning till sammanhanget.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem. Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använda den i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med god anpassning till sammanhanget.
Ny aspekt
Systematiska undersökningar
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt. Dessutom gör eleven enkla dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert och ändamålsenligt sätt. Dessutom gör eleven utvecklade dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert, ändamålsenligt och effektivt sätt. Dessutom gör eleven välutvecklade dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Ny aspekt
Begrepp, modeller och teorier.
Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen.
Eleven har goda kunskaper om fysikaliska fenomen.
Eleven har mycket goda kunskaper om fysikaliska fenomen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: