Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ergonomi

Skapad 2019-03-26 12:26 i Norrtälje gymnasiesärskola Norrtälje
Genom kunskaper om ergonomi kan du motverka påfrestningar och medverka till ökad säkerhet, trivsel och hälsa i din miljö. Du kommer praktisk och teoretiskt arbeta med hur man på en arbetsplats utför arbete utan att att få skador och andra problem. Finns förbättringar som kan göras vad det gäller ergonomin på skolan/Cafét.
Gymnasiesärskola Hotell Idrott och hälsa Lokalvård

Genom kunskaper om ergonomi kan du motverka påfrestningar och medverka till ökad säkerhet, trivsel och hälsa i din miljö.
Du kommer praktisk och teoretiskt arbeta med hur man på en arbetsplats utför arbete utan att att få skador och andra problem.
Finns förbättringar som kan göras vad det gäller ergonomin på skolan eller Cafét.

E
Medverkar
C
På ett enkelt sätt
A
På ett utvecklat sätt
  • Hoe  -
  • Lok  -
Du medverkar till att beskriva arbetsmiljön på ett enkelt sätt. Du ger ger enkla beskrivningar på risker och ger enkla förlag på förbättringar som är förknippade med arbetsmiljö och fysisk aktivitet.
Du beskriver arbetsmiljön på ett enkelt sätt. Du ger beskrivningar på risker och relativt utvecklade förlag på förbättringar som är förknippade med arbetsmiljö och fysisk aktivitet.
Du beskriver arbetsmiljön mycket väl. Du ger väl utvecklade beskrivningar på risker och ge väl utvecklade förlag på förbättringar som är förknippade med arbetsmiljö och fysisk aktivitet.
  • Hoe  -
  • Lok  -
Du medverkar att beskriva och visa hur man utför olika rörelser för att förebygga att skada kroppen t ex. lyfta, bära.
Du kan relativt väl beskriva och visa hur man utför olika rörelser förebygga att inte skada kroppen t ex. lyfta, bära.
Du kan mycket väl beskriva och visa hur man utför olika rörelser för att förebygga att inte skada kroppen t ex. lyfta, bära.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: