Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Prov världskrigen och mellankrigstiden Hi1b

Skapad 2019-04-03 13:07 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola 9 Historia
E
Översiktligt
C
Utförligt
A
Utförligt och nyanserat
Redogöra för förändringsprocesser
Du kan översiktligt redogöra för förändringsprocesser och händelser samt för olika tolkningar av dem. Dessutom kan du översiktligt redogöra för förloppen av förändringsprocesserna och händelserna samt deras orsaker och konsekvenser.
Du kan utförligt redogöra för förändringsprocesser och händelser samt för olika tolkningar av dem. Dessutom kan du utförligt redogöra för förloppen av förändringsprocesserna och händelserna samt deras orsaker och konsekvenser.
Du kan utförligt och nyanserat redogöra för förändringsprocesser och händelser samt för olika tolkningar av dem. Dessutom kan du utförligt och nyanserat redogöra för förloppen av förändringsprocesserna och händelserna samt deras orsaker och konsekvenser.
Historiska begrepp
Eleven kan med viss säkerhet använda några historiska begrepp för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser om historiska frågeställningar utifrån olika perspektiv.
Eleven kan med viss säkerhet använda historiska begrepp för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser om historiska frågeställningar utifrån olika perspektiv.
Eleven kan med säkerhet använda historiska begrepp för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser om historiska frågeställningar utifrån olika perspektiv.
Historiebruk
Du några exempel på olika sätt att använda historia samt förklarar översiktligt varför de har använts olika.
Du ger några exempel på olika sätt att använda historia samt förklarar utförligt varför de ha använts olika.
Du ger några exempel på olika sätt att använda historia samt förklarar utförligt och nyanserat varför de har använts olika.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: