Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kretsar kring el: Begrepp & vetenskapsmän vt 19

Skapad 2019-04-25 20:30 i Kronaskolan F-3 Ale
Grundskola 4 – 6 Biologi Kemi Teknik Fysik

  • Fy  4-6   Elektriska kretsar med batterier och hur de kan kopplas samt hur de kan användas i vardaglig elektrisk utrustning, till exempel i ficklampor.
  • Fy  4-6   Några historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och deras betydelse för människans levnadsvillkor och syn på världen.
  • Fy  E 6   Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp.
  • Fy  E 6   Eleven kan också berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och deras betydelse för människors levnadsvillkor.
Hållplats 1
Hållplats 2
Hållplats 3
Begrepp
Jag kan 6 begrepp och det visar jag genom att para ihop rätt begrepp med rätt förklaring eller förklara begreppen med egna ord.
Jag kan 11 begrepp, och det visar jag genom att para ihop några begrepp med rätt förklaring och förklarar några begrepp med egna ord.
Jag kan 16 begrepp, och det visar jag genom att para ihop några begrepp med rätt förklaring och förklarar några begrepp med egna ord.
Vetenskapsmän
Jag kan para ihop 2 vetenskapsmän/kvinnor med rätt uppfinning.
Jag kan nämna 2 kända vetenskapsmän/kvinnor. Jag förklarar vad de är kända för.
Jag kan nämna 3 kända vetenskapsmän/kvinnor. Jag förklarar vad de är kända för och vad deras uppfinningar har lett till.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: