Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idh - Friluftsliv åk9

Skapad 2019-04-30 14:26 i Långsjöskolan Norrtälje
Matris för åk9 i friluftsliv, ta hand om skador och aktiviteter med och utan boll utomhus.
Grundskola 7 – 9
Insats krävs
Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Mycket goda kunskaper
Praktiskt friluftsliv
Eleven har: -ej deltagit i tillräcklig utsträckning för att bedömas. -Eller inte visat tillräckliga färdigheter i de olika friluftsaktiviteterna.
Eleven har deltagit under flertalet av aktiviteterna. Eleven har oftast med sig rätt material för att genomföra aktiviteterna. Eleven bidrar till viss del till gruppens arbete i de olika friluftsaktiviteterna. Eleven klarar att genomföra en del av uppgifterna.
Eleven har deltagit under de flesta aktiviteterna. Eleven har alltid med sig rätt material för att genomföra aktiviteterna. Eleven bidrar ganska bra till gruppens arbete i de olika friluftsaktiviteterna. Eleven klarar att genomföra de flesta uppgifterna med ganska gott resultat.
Eleven har deltagit under samtliga aktiviteter. Eleven har alltid med sig rätt material för att genomföra aktiviteterna. Eleven är drivande i gruppens arbete i de olika friluftsaktiviteterna. Eleven klarar att genomföra samtliga uppgifter med gott resultat.
Teoretiskt friluftsliv
Eleven har inte visat tillräckliga kunskaper vid det skriftliga provet.
Eleven kan ge enkla exempel på hur man kan förbereda sig inför och genomföra friluftsaktiviteter, t ex hur man klär sig. Eleven kan ge enkla exempel på vad man får och inte får göra enligt allemansrätten.
Eleven kan ganska bra beskriva hur man kan förbereda sig inför och genomföra friluftsaktiviteter, t ex hur man klär sig. Eleven kan beskriva utförligt på vad man får och inte får göra enligt allemansrätten.
Eleven kan utförligt beskriva hur man kan förbereda sig inför och genomföra friluftsaktiviteter, t ex hur man klär sig. Eleven kan beskriva utförligt och resonera kring vad man får och inte får göra enligt allemansrätten.
Ta hand om skador
Eleven har: -ej deltagit i tillräcklig utsträckning för att bedömas. -Eller inte visat tillräckliga kunskaper i att ta hand om skador skriftligt och praktiskt.
Eleven har deltagit under de praktiska lektionerna. Eleven kan på ett enkelt sätt beskriva hur man tar hand om t ex en blödning.
Eleven har deltagit och varit aktiv under de praktiska lektionerna. Eleven kan visa och beskriva hur man tar hand om några olika skador.
Eleven har deltagit och varit drivande under de praktiska lektionerna. Eleven kan utförligt visa och beskriva hur man tar hand om samtliga skador som tas upp.
Aktiviteter med och utan boll
Eleven har: -ej deltagit i tillräcklig utsträckning för att bedömas. -Eller inte visat tillräckliga färdigheter i de olika aktiviteterna.
Eleven deltar i de flesta aktiviteterna. Eleven är lite delaktig i spelet, men kan röra på sig mer och bidra mer till lagets framgång.
Eleven deltar i samtliga aktiviteter. Eleven är ganska delaktig i spelet, rör på sig mycket och bidrar till lagets framgång. Eleven visar att hen förstår spelet genom att placera sig rätt på planen.
Eleven deltar i samtliga aktiviteter. Eleven är en bidragande orsak till lagets framgång och visar det genom t ex avgörande passningar och skott. Eleven visar god spelförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: