Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teknik Micro:bit och programmering

Skapad 2019-05-08 14:02 i Stordammens skola Uppsala
Kunskapskraven teknik
Grundskola 7 – 9 Teknik
Insats krävs
E
C
A
Tekniska lösningar och genomförande av arbete
Eleven kan undersöka och skapa enkla program till micro:bit och med viss användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur programmets delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka och skapa olika program till micro:bit och med användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur programmets delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka och skapa även mer avancerade program till micro:bit och med god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur programmets delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Formulera & välja alternativ
Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som med någon bearbetning leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som leder framåt.
Teknikutveckling & drivkrafter
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur några föremål och tekniska system i samhället förändras över tid och visar då på drivkrafter för teknikutvecklingen.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring hur några föremål och tekniska system i samhället förändras över tid och visar då på drivkrafter för teknikutvecklingen.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring hur några föremål och tekniska system i samhället förändras över tid och visar då på drivkrafter för teknikutvecklingen.
Konsekvenser
Dessutom kan eleven föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur olika val av tekniska lösningar kan få olika konsekvenser för individ, samhälle och miljö.
Dessutom kan eleven föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur olika val av tekniska lösningar kan få olika konsekvenser för individ, samhälle och miljö.
Dessutom kan eleven föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur olika val av tekniska lösningar kan få olika konsekvenser för individ, samhälle och miljö.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: